Swolly biografi

The Swolly Wolly Hula Bula Humble Bumble Band mødte hinanden i 1982 ved et trafikuheld. Vi blev så glade over at have overlevet styrtet i en folkevogn med 130 km/t, så vi lavede et band og brølede vores lettelse ud i universet.

Først var vi ni, men så synes pigerne vi havde briller og smuttede med nogen, der selv hakkede i deres Puch Flagskib-knallerter - så var vi fem. Og nedturen fortsatte: Ved en julefrokost gik det nemlig galt igen:
Jan og Claus drak lunken snaps af flasken og spiste sild direkte fra dåsen med fingrene, hev alle æggebakkerne ned, øksede den sponcerede sofa i stykker og smadrede Günthers guitar med en kalabas inden de omsider faldt i søvn rullet ind i gardinerne - og da vi vågnede, var vi en duo... Vi har ganske vist kun ca. fjorten fans, men det er virkelig nogen cool nogen!

Udgivelser

Swolly har vi udgivet fire CDer.
Albummene udkom dog kun i 50 eksemplarer hver - ellers er man jo ikke rigtig undergrund...

1) Gonokok Rock, 1997.
2) Skrækkelige Skrubtudser, 1999.
3) Slet Skjult Begær, 2003.
4) Retfærdig harme har sin charme, 2013.

Det første album, "Gonokok Rock", er en opsamling af 16 års tro tjeneste i musikkens skumle underverden - sikkert mest ment til os selv og en håndfuld hardcore fans? Flomme og Tulle er hovedpersonerne på dét, som med lidt god vilje kan opfattes som tilløbet til et konceptalbum.

Den anden cd, "Skrækkelige Skrubtudser", er udgivet af vort eget label Vildmedsildommorgenen Records. Nummeret "Tyndskid & Byldepest" blev spillet i radioens P3 - ganske vist i et indslag kaldet "Rædselskabinettet", hvor det blev sat overfor Aqua`s "All Around the World". Det var nok en hån, men vi bed smerten i os, nød berømmelsen og tjente 500,- kr fra Koda/Gramex.

Albummet fik faktisk nogle flotte ord med på vejen.
Blandt andet skrev manden bag Den Lilla Møghætte:

"Jeg vil give sytten gnækkende spaghettiroser til denne vaskeægte, danske skrubtudse-CD, som sprudler af skæg, kvæk og overskud. En herlig heksegryde af idérigdom og legelyst både i tekster, musik og effekter. Man kan aldrig føle sig helt sikker. De boltre sig bramfrit et udefinerligt sted mellem Troels Trier og Steppeulvene; men er mere end noget som helst andet flabet, fornøjet, forfriskende og storsmilende sig selv".                           Rune T. Kidde, 1999.

Vores tredie studiealbum, "Slet Skjult Begær", blev det helt store gennem- og/eller sammenbrud: Alle-Mod-Alle Records (som er os selv) stod for udgivelsen, og pludselig sad vi sammen med Erik Kramshøj - vores gamle natradiostemmehelt - og fortalte om bandet på landsbedækkende radio i P4-programmet På Jagt i Rockdanmark.

Vi var noget nervøse, men Kramshøjs indsigt i og forståelse for hele idéen bag det, vi troede var Danmarks Hemmeligste Band, var så forbløffende, at vi hurtigt slappede af og nød at nogen ville beskæftige sig så kvalificeret og seriøst med vores passionerede, infantiele - men ofte isolerede - leg i improviserede studier gennem tyve år. Hvis du vil høre radioudsendelsen, kigge covers og opleve et Swolly-historisk diasshow eller få et lejrbålsnodeblad kan du besøge vores hjemmeside: www.swolly.dk.

Sidste nyt

Swolly fjerde og seneste udgivelse er cd'en
"Retfærdig harme har sin charme" - et par sure, gamle mænd langer adresserede øretæver ud til højre og venstre. De gider hverken krig, dåsemad, plejehjem, politik, overvågning, tilsætningsstoffer, boksekampe, festivaler, rockmusik eller moderne tv-kultur. Og hvad er der så egentligt tilbage, når man har rundet de 40?

Vi vil generelt anbefale folk at lytte til vores musik (allerhelst i hovedtelefoner) lige før du går i seng, da det giver meget uforudsigelige og højst foruroligende, lettere feberagtige syredrømme.

 

Drucken